Začínajú majstrovstvá sveta v basketbale !

Usa and Spain

zdroj:fiba.com

30.Augusta sa v Španielsku uskutočnia majstrovstvá sveta mužov v basketbale. Na šampionáte sa predstaví mnoho kvalitných hráčov z Európy ale aj zo zámorskej NBA. Najväčšími favoritmi sú na papieri Španieli a hráči USA na ktorých stávkové kancelárie ani kurz nevypísali čo sa týka ich prvého zápasu. Basketbal je však plný prekvapení a môže vyhrať ktokoľvek.

Španieli sa chcú pomstiť Američanom za dve porážky vo finále olympijského turnaja po sebe a pomsta pred domácimi fanúšikmi by bola naozaj sladká. USA však má vo svojom kádri veľmi kvalitných hráčov aj za neúčasti Kevina Duranta a Paul Georga. Mená ako Derrick Rose, James Harden, Stephen Curry či Anthony Davis naháňajú nejednému súperovi strach. Práve Davis sa ukazoval v príprave v najlepšom svetle a on by mohol byť tým, kto povedie americký tím na vrchol, ale vzhľadom na jeho nízky vek to môže byť príliš veľké bremeno. Mužom ktorý si bude najčastejšie brať v loptu v záveroch zápasu bude pravdepodobne James Harden, ktorý sa nedávno že je najlepším hráčom na svete tak uvidíme či tento svoj výrok aspon s časti naplní.

Bratia Gasolovci, Ricky Rubio, Rudy Fernandéz a Serge Ibaka by mali byť najväčšími hviezdami španielskeho výberu, ten by mal byť doplnený o ďalších skúsených či mladých hráčov. Rubio nedostával na minuloročnom EuroBaskete až toľko priestoru uvidíme či dostane na domácom šampionáte viac priestoru. Defenzívna podkošová dvojica Ibaka a Marc Gasol bude vzbudzovať rešpekt aj takým majstrom layupov ako sú DRose či Kyrie Irving.

Súboji základných pätiek by mal byť veľmi vyrovnaný avšak Američania sa môžu oprieť o kvalitnú lavičku na ktorej budú pravdepodobne sedieť mená ako Demar Derozan, Andre Drummond či Klay Thompson. Tento fakt môže v byť v konečnom meraní veľmi kľúčový avšak domáce prostredie môže byť veľkou pomocou ale aj pohrebiskom mnohých domácich tímov.

Ako som už spomínal basketbal je nevyspytateľný a môže vyhrať ozaj ktokoľvek.Dúfajme že uvidíme nádherný šampionát :)

Najlepšie akcie víťazného tímu USA z roku 2010

Zdielať
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Napísať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>